Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Ssensual2 | Biografie | Agenda | Nieuws | Repertoire | Links | Foto's | Gastenboek | Contact


nav_biografie Biografie Jan Slot Biografie Piet Kleine Biografie Andre de Leeuw Biografie Ton Kemperink Biografie Tom Haarhuis

André de Leeuw

instruments

 


André de Leeuw (1964)

Je wilt niet weten hoeveel kilometers muziek ik heb gedraaid in mijn leven. Van jongs af aan met muziek bezig geweest en was altijd te vinden in de (destijds) platenzaak van mijn vader.
Mijn vader speelde o.a. contrabas (helaas is deze gesneuveld) en rond mijn 14e jaar schafte hij een elektrische basgitaar aan en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. De stand van de hals zorgde er echter voor dat hij er niet mee overweg kon en ik zag mijn kans schoon. “Waar zit de ‘C’ vroeg ik hem” (ik had daarvoor 4 jaar pianoles gehad, vandaar), en begon zodoende het avontuur op de basgitaar. Bernold en Ton Kemperink en Benny Welberg waren de eerste muzikale vriendjes en we begonnen de KWW band. Omdat ik de basgitaar van mijn vader kreeg, kon ik mijn geld besteden aan een goede basversterker. Een Laney (slechts) 75Watt, maar die ging hárd. Bernold heeft daar nu nog de bierviltjes van in de oren zitten (gedeeltelijk waar).
We zijn elkaar uit het oog verloren (studie en verhuizingen) en ik stortte mij op de (hard)rock.

Na mijn militaire diensttijd probeerde ik wat commerciëlere muziek te maken en trof wat muzikanten uit die wereld. Na een paar jaar (vooral repeteren) klopte in 1992 Blue Sky aan. Ik had eerder met Gert Ekkelboom gespeeld, die was mij gelukkig niet vergeten. Tezamen met ex-plaatsgenoot Peter Zegger, Ben Nijhuis en Gerrit Slagers hebben we tot aan 2007 menig restaurant/zalencentrum in Twente ‘onveilig’ gemaakt. In 2000 kwam Hans Hunter, Gert vervangen en in 2005 verving Arnold Maholetti, Ben. Met Hans heb ik overigens nog een aantal jaren Symfonische Rock gespeeld en ‘The Adventure Show, een ludieke showact.

Nu hoor ik u denken: “Wat heeft deze muziek met Ssensual2 te maken”. Op zich terecht, maar ik ben de jaren 70/80 muziek nooit uit het oog verloren. Met name de The Eagles spraken mij altijd aan en Glenn Stern kwam in 2007 met het idee een Eagles Tribute Band op te starten. Deze band bestond uit 7 personen en probeerden het geluid zo goed mogelijk te benaderen.
Medio 2011 kreeg ik een SMS-je van Ton of ik bij Ssensual2 wilde invallen. Vanwege hun muzikale kwaliteiten hoefde ik daar niet lang over na te denken. Nooit verwachtende dat het er ¾ jaar later van zou komen als vaste kracht.

Mijn equipment:
Mijn favoriete basgitaar is de Warwick Streamer (4 snarig) uit 1992. Vanwege de Bartolini elementen heeft deze een mooie ‘ronk’. Daarnaast speel ik ook graag op de 5 snarige Ibanez 1005 BTB (bj. 2001), Fender Precision (RI ’62) en heb nog een akoestische bas Cort (4 snarig). Mijn favoriete versterker is nog altijd de oude SWR Redhead, die kan met z’n 240 watt een hele hoop aan. Als ik een effect gebruik, dan komt deze uit de Boss VF-1.

 
 
2013 Ssensual2 Plugged Acoustic Music 4U

Decron websolutions