Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Ssensual2 | Biografie | Agenda | Nieuws | Repertoire | Links | Foto's | Gastenboek | Contact


nav_biografie Biografie Jan Slot Biografie Piet Kleine Biografie Andre de Leeuw Biografie Ton Kemperink Biografie Tom Haarhuis

Bio Jan

instruments

 

Jan Slot (1957)

Op 12 jarige leeftijd ben ik begonnen met klassieke gitaarlessen en enkele jaren later met vrienden een bandje begonnen genaamd  “Sunrise”. De bandleden van het eerste uur waren; Theun Leerling (drums), Peter Honders (gitaar/zang), Johan Holthuis (mondharmonica), Jan Willem Visser (bas/zang) en ikzelf, Jan Slot gitaar/leadzang. Toen Theun Leerling vanwege studie in Utrecht ons ging verlaten waren we op zoek naar een andere drummer. Dit werd Danny Sahupala. Een talentvolle en nog zeer jeugdige drummer die het ritme er goed inhield. Danny Sahupala werd later landelijk bekend. Niet alleen als drummer/slagwerker, maar ook als echtgenoot van “Marlayne”, de zangeres die in 1999 ons land vertegenwoordigde op het Internationale Songfestival in Israel en momenteel presentatrice is van het TV programma 5 in ‘t Land.

Na de periode van Sunrise ben ik een tijdje alleen verder gegaan en heb op diverse locaties m'n "easylistening" muziek ten gehore gebracht. Jamsessions gespeeld met o.a. Kaz Lux van toenmalig Brainbox, Norris, Derek Sergeant & Hazel King, Engelse folksingers maar ook voorprogramma's verzorgd bij o.a.: Alquin, Kayak, Herman Brood, Golden Earring, Bintangs, Budgie, Q-65, en meer. Dit alles speelde zich af in de 70er jaren. Vanaf 1979 (Nadat ik mijn militaire dienstplicht had vervuld) werd ik leadzanger in de band AEON. Hierin speelden vanaf het prille begin: Johan Holthuis (Bas), Jan Wever (Gitaar/zang), Casper van Vulpen (Leadgitaar/zang), Arno Wagt (Drums), Ben Hospers (Keyboards) en ikzelf Jan Slot (Leadzang). Een mooie tijd waarin vele repetities op zaterdag in de scoutingruimte "Het Twentse Ros" vooraf gingen aan een redelijk aantal optredens in heel Nederland. Zo hebben wij meegedaan aan een landelijke talentenjacht waaraan zo'n 600 bands meededen. Georganiseerd door Ariola, Mars en Bose. Hier hebben wij indertijd de vijfde plaats gehaald. Geen slecht resultaat dus. In 1984 is Aeon gestopt. Wel heeft later nog een reünieconcert plaatsgevonden in jongerencentrum Nectar te Vriezenveen.

Het was 1988 toen ik de start maakte voor een eigen bedrijf. In 1991 was het zover dat ik full-time zelfstandig ondernemer ben geworden. Mijn eigen reclamestudio "Decron Graphics" is tot op heden een gezond bedrijf waarin ik mijn kostje verdien. In het opzetten van een eigen onderneming gaat veel (vrije) tijd zitten en ben vanaf 1991 veel bezig geweest mijn bedrijfje stevig op poten te zetten. Hierbij kwam de muziek jammer genoeg in de vergetelheid.

Maar..., ruim 10 jaar later! Toen ik samen met mijn echtgenote Wietske tijdens een vakantie in 2002 op Gran Canaria was, werd mij in een Ierse pub opeens een gitaar in de handen geduwd met de vraag of ik iets wilde spelen. Het voelde gelijk goed maar ook wel een beetje onwennig. Een aantal nummers die ik nog kende heb ik toen ten gehore gebracht. Hierbij werd duidelijk dat men mijn spelen nog waardeerde.We gingen daarna met enige regelmaat terug naar Gran Canaria voor vakantie, maar ook om er muziek te maken. Het heeft mij aangespoord om m'n gitaar weer wat vaker uit de koffer te halen. In 2006 heb ik het voortouw genomen en via het internet een advertentie geplaatst met de vraag of er meer "vrije" muzikanten waren die zich in het idee konden vinden om gezamenlijk hoofdzakelijk akoestische muziek te gaan maken, ofwel een bandje te beginnen. De fundering was gelegd, nu de opbouw nog....!

Zo ben ik dan eerst Piet Kleine tegengekomen. Wij zijn nagenoeg even oud en hebben wat repertoire betreft dezelfde voorkeur. Het muzikale samenspel klikte dan ook gauw en zo zijn we een tijdje bezig geweest een leuk repertoire op te bouwen. Ongeveer een jaar later, in november 2007 om precies te zijn hebben we de knoop doorgehakt om iets meer "stuwing" in de muziek te krijgen. Mijn neef Hans Slot had zich als bassist hiervoor al eens aangemeld. In januari 2008 was het zover dat hij zich beschikbaar stelde met ons mee te doen. Een zeker niet minder goede bijkomstigheid was, dat hij zijn zoon Maurice (Mauz) aan ons voorstelde. Maurice, op dat moment student slagwerk en percussion aan het Conservatorium, zag het helemaal zitten om ons akoestische trio te gaan voorzien van ritmische begeleiding op cajon, conga's en drums. In maart 2009 is ook Ton Kemperink "aangeschoven". Ton contacte mij via een e-mail met de vraag of we nog een (lead)gitarist/zanger konden gebruiken en dat ie bekend was met het repertoire wat wij voor ogen hebben. O.K. laten komen dus en na een repetitieavond werd het ons alle vier wel duidelijk dat Ton een waardevolle aanvulling zou zijn. Aangenomen! Vanaf dat moment hebben we alle vijf veel plezier aan het muziekmaken, met de ambitie om live zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dat lukt! De naam Ssensual2 blijft maar voortaan met 5 enthousiaste bandleden.

In december 2009 besluit Maurice bij ons te stoppen. Vanwege zijn studie ziet hij zich geen kans meer om bij alle repetities en optredens te kunnen zijn. Zo kwam het dat we in oktober van dat jaar naar een andere slagwerker moesten uitkijken. Tom Mistrate Haarhuis kwam op ons pad, maar na een half jaar te hebben gerepeteerd bleek dit niet de juiste combinatie. Op de openstaande vacature in juni 2010 reageerden inmiddels een aantal slagwerkers. Na enkele "audities" (groot woord) werd het ons duidelijk dat Rob Asbreuk deze positie het beste kon invullen. Rob is enthousiast en kent de klappen van de zw... ehh de drumsticks. Tom gaat en Rob komt. Prima we zijn weer compleet!

In maart 2012 besluit ook Hans te stoppen bij Ssensual2. Persoonlijke voorkeur en ideeën, maar ook zijn gezondheid spelen na 4 jaren hierin een rol. Jammer, maar niet getreurd. André de Leeuw wordt gevraagd en stemt toe. Voor SS2 een waardig opvolger van Hans. André is een uitstekende bassist en past goed binnen ons clubje. Nu we dan weer met 5 personen aan de weg timmeren lijkt het erop dat we nu pas een degelijke groep zijn geworden. We hebben allemaal in ieder geval de neus dezelfde kant op staan en dat is wel heel belangrijk. Ons motto: Fijne muziek blijven maken met een ploeg enthousiaste muziekvrienden.

 
 
2016 Ssensual2 Plugged Acoustic Music 4U

 


Decron websolutions