Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Ssensual2 | Biografie | Agenda | Nieuws | Repertoire | Links | Foto's | Gastenboek | Contact


nav_biografie Biografie Jan Slot Biografie Piet Kleine Biografie Andre de Leeuw Biografie Ton Kemperink Biografie Tom Haarhuis

Rob

instruments

 


Rob Asbreuk (1962)

Op 10 jarige leeftijd heb ik met een trommelke en stokken in de carnavalsoptocht van Tubbergen meegelopen en werd daarbij ‘ontdekt’ door leden van de dr. Schaepmandrumband. In no time werd ik voorzien van een plankje met stokken en al binnen enkele maanden mogen toetreden tot de drumband. Met deze club vanaf 1973 deelgenomen aan verschillende concoursen op zowel regionaal als landelijk niveau, wat resulteerde in het landskampioenschap in 1977. In hetzelfde jaar nog meegedaan met een solistenconcours in Beerzerveld en daar met 58 van de 60 punten en een flinke beker naar huis mogen gaan……… Naast het actieve tamboerschap ook op 13 jarige leeftijd tot slagwerker van het harmonieorkest toegetreden. Daarbij enkele jaren ‘klassieke”muziekles gehad aan de muziekschool van Almelo. Vervolgens ben ik in 1978 terechtgekomen bij de drumschool van Jan ter Maat in Hengelo en heb daar tot 1980 inspirerende drumlessen gehad van Ruud Telman. 

In 1980 ben ik vanwege mijn opleiding aan de politieschool verhuisd naar Harlingen en uiteindelijk in Wierden terechtgekomen. In 1983 werd ik benaderd door het management van de toenmalige Rijkspolitiekapel (RPK) uit Driebergen en heb auditie gedaan bij het orkest.
De Rijkspolitiekapel betrof  het bedrijfsorkest van de toenmalige rijkspolitie. Met dit orkest heb ik vanaf 1983 tot 1995 wekelijks door Nederland / buitenland getoerd en geweldige optredens gehad! Naast het grote orkest heb ik ook gespeeld in de uit leden van de RPK bestaande bigband/dansorkest, met wijlen Herman Schoonderwalt (van het befaamde dansorkest The Skymasters) als inspirerende repetitor.

Vanaf 1995 speel ik als drummer/slagwerker in het Nederlands Politieorkest. (zie www.politieorkest.nl). Met dit bedrijfsorkest worden 25 dagen per jaar muzikaal projectmatig uitgezet, wat resulteert in optredens in binnen en buitenland. Met dit orkest draaien we thans ondermeer een leuke theatershow, waarvan thans zangeres Lisa Noya (voormalig Mai Tai) ook deel uit maakt! Met het orkest hebben we de laatste jaren ook verschillende artiesten begeleid, waaronder Margriet Eshuijs en Denise Jannah.

Binnen dit orkest maak ik ook nog deel uit van het swingcombo “Swingcops”. Met dit 4 mans-combo heb ik ook regelmatig optredens mogen verzorgen bij speciale gelegenheden in den lande, ondermeer bij verschillende ministeries in Den Haag.

Van 1997  tot en met 2001 heb ik als drummer in de Zowiezoband meegespeeld, een 18 mans showorkest dat  jaarlijks op de Wiezo feesten de boel op stelten mocht zetten. In dit orkest samengespeeld met onder andere Niek Hoogma, Harold Damink (Guitarcenter Wierden) en Martin Eugelink (PPM) en een professionele blazersgroep onder de leiding van wijlen Jos Haverkort. Als zanger-zangeressen ondermeer Betty Patawala, Korneel Evers en Loes Haverkort (inmiddels befaamd acteur en actrice in den lande - zie eigen websites).

In 2002 en 2003 heb ik deel uitgemaakt van de pop-rockband ´On parole` uit Hengelo, met verschillende leuke optredens in de regio, ondermeer in de Kleine Kunst in Hengelo.

Vanaf 2008 tot 2010 heb ik  de draad weer opgepakt en in een steeds wisselende formatie deel uitgemaakt van de 6/mans formatie Eigenwijs, een pop-rockband  met zowel covers als eigen werk op het programma.

Ssensual2 betekent voor mij een nieuwe uitdaging met een gepassioneerd clubje van pure liefhebbers. Mooi man!

 
 
2013 Ssensual2 Plugged Acoustic Music 4U

Decron websolutions