Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Ssensual2 | Biografie | Agenda | Nieuws | Repertoire | Links | Foto's | Gastenboek | Contact


nav_biografie Biografie Jan Slot Biografie Piet Kleine Biografie Andre de Leeuw Biografie Ton Kemperink Biografie Tom Haarhuis

Bio Ton

instruments

 


Ton Kemperink (1964)

Muziek is altijd al wel mijn uitlaatklep geweest. Als jongetje van 5 drumde ik al op het deksel van de droogtrommel, als ik mijn ouders moet geloven.  Ik heb een gedegen muzikale onder-grond op een instrument dat ik al bijna 30 jaar niet meer heb bespeeld,  trompet. Dat kwam goed van pas toen ik de gitaar ontdekte. Eerst voor een tientje een akoestische zeepkist overgenomen van een vriendje. En op mijn 14e kon ik eindelijk van mijn zuurverdiende vakantiegeld mijn eerste Telecaster  kopen. Geen echte natuurlijk, maar who cares.., hij was elektrisch en dan kon je een bandje beginnen,.. toch?  En daar kwamen de meiden op af, want daar ging het om.  Enfin, u snapt het al.

Ik ben zeker ook een bedankje aan mijn ouders verschuldigd, die mij en mijn broer altijd enorm hebben geholpen om verder te komen.  Als we echt wat “nieuw gebruikt” spul nodig hadden, ging mijn vader dat voor ons regelen. Samen met mijn broer Bernold  en twee “lagere -schoolvriendjes” Andre de Leeuw en Benny Welberg startten we in 1980 in Zenderen met ons bandje KWW (Kiek’n Wat ’t Wödt).  Prachtige tijd. Veel gespeeld op o.a. schoolfeesten (PiusX) en in het Richtershoes in Zenderen. Veel te kort repertoire in het begin, maar niet getreurd, we begonnen gewoon weer vooraan. In 1983 maakte ik de overstap als leadgitarist/ zanger naar de Pet Boon Aven Band uit Geesteren, die in de nieuwe samenstelling tot Al Caboon werd omgedoopt. Ik was het broekie binnen de groep en vond het geweldig om met een echte PA in zalen als Bays etc. te spelen. Als 14-jarige stond ik altijd vooraan als ze kwamen spelen en nu zat ik er zelf in. Wauw, geweldige tijd en heel veel rock’n roll.

Met de jaren groeide mijn interesse voor akoestische gitaarmuziek met mooie close harmony zang. Dus plaatste ik in 1988 een advertentie in de krant. Op die manier leerde  ik Anjo Boone en Eric Praster uit Hengelo kennen.  Samen hebben we een paar jaar akoestische nummers van The Hollies, The Kinks, Crosby Stills Nash etc. gespeeld. Toen Johan Leugs zich erbij aansloot werd het echt goed (al zeg ik het zelf) en speelden we onder de naam String Along  (heeft niets met damesondergoed te maken overigens..) ook voor Radio Oost.  In 1993 ging dit clubje helaas ter ziele. In 1997 besloten de KWW-Leden na een paar biertjes, dat een reunie-concert wel eens aardig zou zijn. Bij mijn neef in de wei (bedankt Wouter…) werd een tent neergezet en daar is de revival van de oude formatie geboren. Tot 2005 speelden we op allerlei leuke gelegenheden (o.a. Zomerfeesten Zenderen). Toen onze drummer naar Belgie ging verhuizen werd het weer stil. Nadien heb ik altijd dagelijks de 6-string ter hand genomen, maar een bandje had ik niet meer. Via internet kwam ik achter het bestaan van Ssensual2. Ik kende niemand van de leden, maar hun muziek leek erg op wat ik met String Along al eens had gedaan.  En aangezien ik een prachtige Larrivee-gitaar had aangeschaft leek het me wel wat om weer eens op het podium te klimmen. Dus heb ik Jan Slot gemaild. En van het één kwam het ander…..

 
 
2013 Ssensual2 Plugged Acoustic Music 4U

Decron websolutions